Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Conveni entre el govern i la UdA sobre la mobilitat d’estudiants a l’estranger

Conveni entre el govern i la UdA sobre la mobilitat d’estudiants a l’estranger

El ministre d’Universitats, el M.I.Sr. Juli Minoves i el rector de la UdA, el Sr. Daniel Bastida van signar , el passat ú de juliol, el conveni entre les dues institucions que permet als estudiants sufragar part de les despeses derivades de la seva estada a l’estranger per seguir la seva formació acadèmica tant teòrica com pràctica.

Actualment, es beneficiaran d’aquest conveni 37 alumnes : 14 d’Infermeria i 23 de Ciències de l’Educació que ara per ara són les dues formacions que contemplen estades a l’estranger. En concret els d’Infermeria rebran 1.452,42€ pel trimestre de pràctiques que fan fora del principat (març 08 – juny 08) mentre que els de Ciències de l’Educació percebran 2.739,64€ pels 6 mesos d’instrucció també a l’estranger (setembre 08 – febrer 09).

Tant el ministre com el rector es van felicitar per la signatura d’aquest conveni que garanteix l’aplicació dels respectius plans d’estudis marcats en cada carrera i també s’ajusta a un dels principis de la declaració de Bolonya ( juny de 1999 ) que és la mobilitat dels estudiants i professors així com la cooperació entre diferents institucions universitàries. L’objectiu és que els alumnes, tot i formant-se bàsicament a la Universitat d’Andorra coneguin altres entorns universitaris, lingüístics i culturals diferents.

Dins de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, cada vegada es valoraran més les formacions interuniversitàries i internacionals. El fet que la formació s’hagi fet en més d’una universitat i en diferents països revaloritza el diploma. És en aquest línia que per a la Universitat d’Andorra és estratègic orientar les formacions de tal manera que la mobilitat dels estudiants sigui un element fonamental.

La Universitat d’Andorra sempre ha considerat la mobilitat és una valor afegit a la formació dels alumnes i així s’ha contemplat en el disseny dels plans d’estudis de les formacions presencials. Així, els estudis d’Infermeria des de la seva creació (any 1988) contemplen que els alumnes facin una part de la seva formació pràctica en hospitals de l’estranger durant el darrer trimestre de la seva formació.

També, quan es van dissenyar els estudis d’Informàtica es va contemplar un tercer curs flexible per tal de facilitar que els alumnes interessats poguéssim fer un semestre de la seva formació a la Universitat Politècnica de Catalunya tot i que es contemplava la possibilitat de fer tota la formació a la Universitat d’Andorra.

La darrera formació que s’ha implementat a la Universitat d’Andorra, la de Ciències de l’educació (iniciada aquest curs 2007-2008), s’ha dissenyat com una formació interunivesitària, internacional i multilingüe. Això implica la mobilitat dels alumnes, ja que es contempla que una tercera part de la formació s’hagi de fer en universitats estrangeres. Inicialment un semestre a la Universitat de Saragossa i un semestre en una universitat de França (Perpinyà o Tolosa).