Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Els drons protagonitzen la primera Festa de la Universitat

Els drons protagonitzen la primera Festa de la Universitat

dron_univdandorra_1200

El dijous 17 de març s’ha celebrat a Sant Julià de Lòria, per primer cop, la Festa de la Universitat, una festa cívica i participativa que ha permès compartir activitats entre els diferents col·lectius que conformen la comunitat universitària de la Universitat d’Andorra (UdA). El programa de la primera Festa de la Universitat ha inclòs, entre d’altres, una gimcana dels estudiants, una sessió de màgia matemàtica i una masterclass de Zumba®, a més d’una hamburguesada a la plaça de la Germandat.

D’entre les activitats desenvolupades, cal destacar, tanmateix, una demostració de vol de drons durant la qual s’han mostrat diferents models de vehicles aeris no tripulats, tant comercials com de construcció pròpia, així com les diferents possibilitats que pot oferir cadascun d’aquests ginys. Des de drons que permeten un vol assistit i fàcilment controlable –per a tasques de filmació o fotografia, per exemple–, fins a models en què prima la velocitat i la destresa manual. Els participants també han pogut conèixer de primera mà l’experiència de posar-se al comandament d’un d’aquests aparells mitjançant un entorn de pilotatge en immersió (en anglès, first-person view o FPV), gràcies a unes ulleres de vídeo que donen la impressió de trobar-se dins de l’aeronau.

La investigació sobre drons a la Universitat d’Andorra s’emmarca en l’activitat d’un grup de treball en innovació que té com objectiu aprofundir en les noves tecnologies per traslladar-les a l’aula. Alguns dels projectes es basen en la plataforma Arduino, mentre que d’altres utilitzen el popular miniordinador Raspberry Pi. L’UdA forma part de l’extensa comunitat mundial que millora el programari dia a dia, a la vegada que hi afegeix noves funcionalitats i característiques.

La Festa de la Universitat vol ser una jornada festiva organitzada anualment a l’UdA, amb l’objectiu d’unir i cohesionar la comunitat, estudiants i personal, fent d’aquest dia un espai de participació obert a tothom.

Data de publicació: 17 de març de 2016