Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Mateo Valero parlarà de supercomputació a la conferència inaugural del curs acadèmic a Andorra

Mateo Valero parlarà de supercomputació a la conferència inaugural del curs acadèmic a Andorra

valero1200

El director del Barcelona Supercomputing Center (BSC), Mateo Valero, participarà a l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2016-2017 a la Universitat d’Andorra (UdA), que tindrà lloc a l’auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, a Sant Julià de Lòria, el dijous 13 d’octubre de 2016 a les 11.00 h. Convidat per la Universitat d’Andorra, Valero hi pronunciarà la conferència inaugural, titulada «BSC, un motor para la ciencia», en què parlarà de les tasques científiques que es desenvolupen des  d’un dels centres amb més capacitat de càlcul del món. L’acte estarà obert al públic, amb entrada lliure.

Mateo Valero dirigeix el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación des de la seva creació, el 2004. El BSC disposa del superordinador més potent de la península Ibèrica i un dels més potents d’Europa, conegut amb el nom de MareNostrum. Doctor enginyer de Telecomunicació, Valero és també, des del 1983, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El curs acadèmic 2016-2017 serà formalment inaugurat pel cap de Govern, Antoni Martí, en companyia del rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau. L’acte inclourà el lliurament de diplomes universitaris del curs passat.

Data de publicació: 22 de setembre de 2016