Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  El curs Òpera Oberta torna a acostar l’òpera a la universitat

El curs Òpera Oberta torna a acostar l’òpera a la universitat

El nou curs Òpera Oberta, que organitzen conjuntament la Universitat d’Andorra i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, i patrocina la Fundació Crèdit Andorrà, torna a proposar un programa molt divers, tant pel que fa als autors com pels estils i les èpoques de les composicions. En aquesta vuitena edició del curs s’ofereixen cinc retransmissions: quatre òperes en directe dels del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i una en diferit des del Teatro Real de Madrid.

El calendari de representacions és el següent :

  • Dimecres 13 d’octubre del 2010: Carmen de Georges Bizet
  • Dimarts 16 de novembre del 2010: Lulu d’Alban Berg
  • Dimecres 2 de febrer del 2011: Iphigénie en Tauride de Christoph Willibald Gluck (Teatro Real)
  • Dimarts 8 de març del 2011: Parsifal de Richard Wagner
  • Dimecres 13 d’abril del 2011: Cavalleria rusticana / Pagliacci de Mascagni/Leoncavallo

En aquest nou curs es repeteix l’experiència, com a activitat opcional, d’assistir al Gran Teatre del Liceu de Barcelona a la representació d’una òpera. En aquesta ocasió s’ha escollit l’obra Der Freischütz (El caçador furtiu) de Carl Maria von Weber. L’obra s’escenificarà el dilluns 23 de maig del 2011.

Les retransmissions en directe, amb el suport d’Andorra Telecom, es faran a l’Auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, a les 20 hores. Abans de la retransmissió de cada òpera (subtitulada en català), a les 18.30 hores, un professor impartirà una conferència sobre l’obra en concret. Posteriorment es farà una classe prèvia en directe des del teatre de la Rambla, i a les 8 del vespre començarà la retransmissió de l’òpera.

El període per formalitzar la matrícula per al curs Òpera Oberta 2010-2011 estarà obert fins l’11 d’octubre. El preu és de només 65 euros.

Més informació

Data de publicació: 20 de setembre del 2010.