El postgrau en Mediació incorpora nous procediments de resolució de conflictes
Fins al 15 de setembre de 2021 està obert a la Universitat d’Andorra (UdA) el període d’inscripció i matrícula per a la tercera edició del postgrau en Mediació, que enguany també abordarà altres sistemes alternatius de resolució de conflictes. Així, a part de la mediació, el postgrau tractarà altres mitjans com són l’arbitratge o la conciliació i, a més, comptarà amb una nova orientació més enfocada cap a conflictes del món empresarial.La formació està organitzada en col·laboració amb el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya i també amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, que s’ha implicat en el projecte tenint en compte que està treballant en la creació d’un centre de resolució de conflictes empresarials. El postgrau, que es desenvoluparà el curs vinent, d’octubre del 2021 a maig del 2022, també compta amb el suport del Col·legi d’Advocats d’Andorra.
Per tal d’obtenir el títol de postgrau, de 15 crèdits europeus, caldrà cursar el mòdul comú (120 hores), a més d’una de les dues especialitats del mòdul específic (30 hores), totalitzant 150 hores lectives. L’especialització pot ser en resolució de conflictes en l’àmbit de les organitzacions –en el qual s’abordaran qüestions de mediació sanitària i en l’àmbit escolar–, o bé en l’àmbit empresarial. Cada una s’oferirà també com a programa independent del postgrau per a aquelles persones que ja tinguin superada la part comú d’edicions anteriors del programa.
A Andorra la recent aprovació de la Llei 3/2018, de 22 de març, de Mediació, obre un nou camp d’actuació professional per aquelles persones que vulguin fer del diàleg una eina per resoldre les desavinences, i un ampli ventall de possibilitats quant a la tipologia de casos susceptibles de ser derivats a mediació. La Llei designa la mediació com un procediment complementari al sistema de justícia, en permetre col·laborar en l’objectiu de prestar una tutela judicial efectiva.
El postgrau s’adreça principalment als professionals de l’àmbit del dret, la justícia, l’empresa i els recursos humans, però també a qualsevol col·lectiu professional amb necessitat d’exercir tasques de gestió de conflictes, per exemple en escoles, centres sanitaris, entitats associatives, oficines d’atenció al client, etc.
A més del diploma de postgrau en Mediació i altres sistemes alternatius de resolució de conflictes, expedit per la Universitat d’Andorra, els titulats rebran un diploma del Consell de l’Advocacia Catalana. Ambdós diplomes permetran acreditar la formació exigida per sol·licitar la inscripció al Registre de Mediadors del Govern d’Andorra i al del Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya.
Data de publicació: 15 de juny de 2021