L’UdA i AUTEA organitzen una formació sobre el Sistema de comunicació per intercanvi d’imatges
La Universitat d’Andorra (UdA) oferirà, els pròxims 8 i 9 de novembre, un taller sobre el Sistema de comunicació per intercanvi d’imatges (PECS), adreçat a professionals que treballen amb infants amb TEA (trastorn de l’aspecte autista), persones amb discapacitats de comunicació i/o destreses de comunicació limitades i a familiars. El PECS és un sistema de comunicació no verbal desenvolupat als Estats Units als anys 80 i que s’ha implementat a tot el món amb resultats positius en persones amb dificultats cognitives, físiques i de comunicació. A més, hi ha un alt percentatge de nens en edat preescolar amb TEA que adquireixen la parla després de la introducció d’aquest sistema.
La formació s’organitza juntament amb l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (AUTEA), amb la qual la Universitat ha signat un conveni marc de col·laboració per emmarcar aquest programa i d’altres futures col·laboracions que s’esperen establir entre les dues institucions.
El taller, que tindrà lloc a la Universitat d’Andorra, anirà a càrrec de Sònia Vilaltella Verdes, filòloga, logopeda, psicòloga i directora general de Pyramid Educational Consultants-Spain (PECS). El programa té una durada de 12,5 hores, durant les quals es combinarà l’exposició oral de la ponent amb demostracions en vídeo i jocs de rol. Els participants aprendran a utilitzar les sis fases del PECS i a utilitzar aquest mètode amb persones amb TEA o amb dificultats de comunicació.