Diversitat i inclusió en els equipaments culturals
Descripció
Aquest curs té com a objectiu dotar els participants de coneixements i eines per fomentar la diversitat i la inclusió en la gestió d’equipaments culturals, promovent mesures per garantir l’accés, la participació, la representació i el gaudi de les activitats, els programes i les infraestructures culturals.
Objectius
- Contextualitzar el ventall de tipus d’equipaments culturals i les seves funcions.
- Reflexionar i diferenciar els conceptes de diversitat i diferència.
- Repensar les dinàmiques de treball en els equipaments culturals per avançar en la construcció d’espais més inclusius i equitatius, tenint en compte la pluralitat de realitats que conformen la nostra societat.
- Analitzar els imaginaris compartits envers el concepte de públic i d’artista en els equipaments culturals.
- Analitzar la repercussió de la planificació i gestió dels equipaments culturals per trencar les barreres visibles i invisibles que dificulten exercir els drets culturals.
A qui va dirigit
El curs va dirigit a professionals d’equipaments culturals, membres de col·lectius i associacions artístiques i creatives, així com a estudiants i totes aquelles persones interessades a introduir-se en els conceptes d’accessibilitat i diversitat en el món cultural.
Metodologia
Aquest curs combina conceptes teòrics amb recursos pràctics i de reflexió. La llengua vehicular del programa és el català.
Professorat
Ingrid Blanc. Graduada en Antropologia social i cultural per la Universitat de Barcelona i màster en Gestió cultural per la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment és doctoranda de la Universitat d’Andorra.
Programa
- Els equipaments culturals i les seves funcions.
- El dilema entre la diferència i la diversitat: la representació col·lectiva de l’artista i el públic imaginari.
- Què són els drets culturals?
- Donar resposta a la diversitat a través dels dissenys: les barreres visibles i invisibles.
- Reflexió i claus de futur.
Durada i calendari
El curs té una durada de 2 hores, que es desenvoluparan en una sola sessió a la Universitat d’Andorra d’acord amb el calendari següent:
- 20 de maig de 2025, de 15 a 17 h.
Certificació
Les persones que hagin assistit al 80% del curs obtindran un certificat d’assistència.
Grups reduïts
El nombre màxim d’estudiants és de 35, fet que permet que puguin gaudir d’una atenció personalitzada. En cas que hi hagi més de 35 preinscripcions, el procés de selecció serà per ordre d’inscripció. El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 8 inscripcions.
Preinscripció i matrícula
Preinscripció: fins al 6 de maig del 2025.
Matrícula: fins al 13 de maig del 2025.
Preu: 65 euros. Aquest preu representa el 80% del cost de la matrícula, donat que Creand Fundació en finança el 20% restant. Els estudiants de formació reglada, el personal de la Universitat d’Andorra i els Alumni tenen un descompte en la matrícula del 92,5%.
Més informació
Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000
seminaris@uda.ad
Modalitat:
presencial
Calendari:
20 de maig de 2025
Càrrega lectiva:
2 hores
Idiomes:
català
Amb la col·laboració de:
