Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Col·laboració amb el Govern per oferir formacions sobre salut mental i addiccions

Col·laboració amb el Govern per oferir formacions sobre salut mental i addiccions

El ministre de Salut, Albert Font, i el rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Miquel Nicolau, han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament d’un programa acadèmic en el marc de la implementació del Pla Integral de Salut Mental i Addicions (PISMA).

La formació en atenció integral centrada en la personal i atenció comunitària es considera un aspecte imprescindible per millorar la prevenció, la detecció, la intervenció i la rehabilitació en salut mental, com també per a la lluita contra l’estigma. Així es contempla en el PISMA, que dedica una línia estratègica a la formació.

El conveni de col·laboració permet desenvolupar un programa acadèmic amb formacions en salut mental i addicions destinades, d’una banda, al personal d’infermeria i, d’altra banda, a altres agents implicats.

El primer curs està dirigit a infermers que vulguin formar-se en salut mental i addiccions o aquells que estiguin en altres àmbits i que vulguin actualitzar la seva atenció a persones amb aquestes condicions. Té com a objectius principals ampliar el coneixement sobre els sistemes de salut nacionals, actualitzar els coneixements sobre psicopatologies, aportar la visió d’intervenció assistencial seguint el model d’atenció centrada en la persona o donar eines per planificar i dissenyar plants d’atenció individualitzats.

El segon curs va dirigit a agents comunitaris i socials –agents de policia, penitenciaris i de seguretat, bombers i professionals que treballin en activitats de lleure o esportives– que s’interessin per actualitzar els seus coneixements en salut mental.

El primer curs té una càrrega de 4,5 crèdits europeus i consta de 81,5 hores presencials i 53,5 hores de dedicació per preparar les sessions. El segon curs té una càrrega d’1,5 crèdits europeus i consta de 24 hores presencials i 21 de dedicació per preparar les sessions. En ambdós casos, el ministeri de Salut subvenciona els estudis en un 80% del preu.

El termini de preinscripció està obert fins al 21 de desembre de 2022 i es tramita a través del formulari al web de l’UdA. Les classes començaran els dies 12 i 13 de gener de 2023.

Més informació

Formulari de preinscripció

Data de publicació: 5 de desembre de 2022