Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Inaugurat el curs acadèmic 2016-2017 a Andorra

Inaugurat el curs acadèmic 2016-2017 a Andorra

inauguracio_201617x1200

L’auditori Claror de Sant Julià de Lòria ha acollit l’acte oficial d’inauguració del curs acadèmic 2016-2017, presidit pel cap de Govern, Antoni Martí. La conferència inaugural, titulada «BSC, un motor para la ciencia», ha estat impartida per Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center.

L’acte també ha servit per presentar la memòria del passat curs 2015-2016 a la Universitat d’Andorra, durant el qual el nombre total de matrícules va continuar augmentant fins totalitzar 1.512, un 3% més que el curs anterior, incloent-hi les formacions d’extensió universitària. 74 estudiants van obtenir les seves respectives titulacions d’estat, 30 dels quals han rebut el seu diploma de mans del ministre d’Educació i Ensenyament superior, Eric Jover, acompanyat del rector de l’UdA, Miquel Nicolau.

Pel que fa al nou curs 2016-2017, el volum global d’estudiants en l’ensenyament reglat impartit per la Universitat d’Andorra torna a experimentar des del setembre un notable increment. L’UdA assoleix per primera vegada el llindar dels 500 estudiants matriculats de formació reglada, amb un creixement del 5,8 %. Els estudis amb més demanda han estat enguany els bàtxelors en administració d’empreses (45 estudiants nous) i en infermeria (30), seguits del bàtxelor en informàtica (24).

Estudiants més internacionals

D’entre les novetats iniciades aquesta tardor a la Universitat d’Andorra, destaca l’acollida d’estudiants internacionals a través del “Buddy Programme”, un programa d’acompanyament en què joves voluntaris els fan de mentors durant el procés d’integració lingüística i sociocultural a Andorra. Aquest curs, un 30 % dels nous estudiants de la Universitat d’Andorra hi ha accedit amb estudis previs cursats a l’estranger. Als no catalanoparlants se’ls ofereix la possibilitat d’acollir-se al nou programa d’acompanyament, conjuntament amb estudiants que provenen dels programes d’intercanvi Fulbright i d’Oxford.

D’altra banda, la docència vehiculada en anglès ja representa un 10% de les assignatures que s’imparteixen als bàtxelors presencials de l’UdA, amb l’objectiu d’arribar al 25% en dos anys. També cal destacar que un 30 % del conjunt d’estudiants presencials fa pràctiques fora del país.

Data de publicació: 13 d’octubre de 2016