Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  El Govern i la Universitat d’Andorra signen el contracte programa 2017-2019

El Govern i la Universitat d’Andorra signen el contracte programa 2017-2019

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, han signat el contracte programa per al 2017-2019, que també signa el ministre de Salut, Carles Alvarez.

El contracte programa per als propers tres anys estableix cap a on s’orientarà el centre universitari i les transferències que rebrà del Govern. Així, per als propers tres anys es vol potenciar, entre d’altres, les ciències de l’educació.

Jover ha remarcat que el model educatiu del Principat d’Andorra és un referent que es fa servir sovint com a bandera de país, i que per poder-lo mantenir cal tenir professionals ben preparats en aquest àmbit. Així, la intenció és que el bàtxelor en Ciències de l’educació s’orienti perquè els alumnes esdevinguin docents capaços de vehicular les seves classes en català, però també en francès o anglès. A més, en la línia de reforçar els compromisos amb el Consell d’Europa, es farà una aproximació perquè el contingut d’aquest bàtxelor inclogui eines sobre com ensenyar els valors del Consell d’Europa en l’àmbit de la ciutadania democràtica i la defensa dels drets humans.

D’altra banda, s’apostarà per un màster en Ciències de l’educació. Serà una eina de creixement per al personal de l’Escola Andorrana, i servirà de continuació per als qui hagin cursat el bàtxelor en Ciències de l’educació, però també per aquells que hagin cursat altres bàtxelors però es vulguin orientar cap a l’ensenyament. A més, és una formació que vol poder atraure estudiants de fora del país.

Pel que fa a altres formacions, la Universitat seguirà amb els tretze programes reglats vigents i mantindrà també els seus compromisos socials, com per exemple l’Aula Magna. A més, tal com ha apuntat Nicolau, se seguirà promocionant la recerca.

El contracte programa signat aquest dilluns també estableix les transferències del Govern a la Universitat per als propers anys. Així, Jover ha destacat que la transferència del 2016 va ser de 2.255.000 euros, i per al 2017 ja s’ha incrementat notablement, fins als 2.397.000 euros. En aquest sentit, el rector de la Universitat d’Andorra ha manifestat la satisfacció de la institució i ha agraït el compromís que evidencia aquest increment pressupostari que es mantindrà per al 2018 i 2019. Aquestes transferències mostren el suport del Govern a l’orientació i al treball adoptat per la Universitat.

Data de publicació: 30 de gener de 2017