Cinc propostes a la nova edició del Cicle de Perfeccionament Professional
La Universitat d’Andorra reprèn aquesta tardor el Cicle de Perfeccionament Professional (CPP), un programa de formacions presencials de curta durada adreçat als estudiants universitaris i obert als professionals del país. Durant els mesos d’octubre i novembre s’han programat un total de cinc propostes amb un enfocament pràctic dins dels àmbits de la salut, l’educació, la informàtica i la comunicació científica. El CPP s’emmarca dins l’oferta de formació continuada de l’UdA, i té la voluntat de contribuir a la difusió de coneixements entre la societat andorrana i potenciar la seva formació al llarg de la vida.
Les formacions, finançades amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà, s’imparteixen a la mateixa Universitat i tenen una durada d’entre 3 i 16 hores:
- Power Automate i Power APPs. Descobreix els nous entorns de treball digital (13, 14, 19 i 20 d’octubre, 16 hores). En aquesta formació es treballen les eines de Robotic Process Automation (RPA), que tenen per objectiu automatitzar tasques d’extracció de dades. Són eines que permeten empoderar les persones que gestionen un negoci per tal que puguin crear les seves pròpies aplicacions, reduir el cost de desenvolupament i guanyar eficiència i agilitat.
- Advanced tools for scientific writing (5 de novembre, 4 hores). Curs que presenta diverses eines de redacció i d’edició perquè tots els científics que ho desitgin puguin millorar les seves habilitats en la redacció d’articles. Es treballarà l’ordre i l’estrucutra de redacció, les eines per organitzar les idees, els consells gramaticals per millorar la comprensió de l’article i els errors més freqüents en l’anglès científic.
- Rubikids: ludifiquem les matemàtiques a través del joc de Rubik (12 de novembre, 3 hores). Seminari amb la finalitat de treballar les matemàtiques d’una manera alternativa i innovadora, a través del joc de Rubik. No es tracta de resoldre el clàssic cub, sinó d’utilitzar-ho com a eina per a assimilar el contingut curricular de manera clara, pràctica i competencial.
- Taller d’actualització en tècniques d’higiene i confecció de llits seguint el model d’atenció centrada en la persona (12-13 de novembre, 8 hores). Taller per ajudar a recollir, seleccionar i tractar les informacions de la persona depenent enllitada per valorar, identificar i atendre les seves necessitats en l’àmbit de la higiene personal i el confort.
- Curs teòric-pràctic en Disfàgia orofaríngia. De la teoria al cas clínic (18 i 19 de novembre (1a edició) i 25 i 26 de novembre (2a edició), 8 hores). Curs per treballar els conceptes bàsics de la deglució normal i alterada i el seu abordatge clínic i logopèdic en l’àmbit assistencial. També aprofundeix en la valoració de l’estat nutricional per adaptar la dieta de forma individualitzada, i ofereix estratègies d’intervenció en funció del tipus de deglució, aliments i medicaments.
La Universitat d’Andorra, conscient que la divulgació científica no s’ha de limitar a l’ensenyament reglat, sempre ha basat la seva planificació en l’obertura mitjançant la difusió dels coneixements que li són propis entre la societat andorrana en general. En aquesta línia, organitza el Cicle de Perfeccionament Professional, que des de l’any 1996 ha format a més de 2.000 persones. El CPP compta amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà que, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament i al progrés social, té subscrit un conveni de col·laboració amb la Universitat d’Andorra des de l’any 2004, a través del qual contribueix a facilitar l’accés a la formació finançant un 20% de la matrícula.
Data de publicació: 27 de setembre de 2021