Anàlisi i disseny orientats a objectes
Descripció
Aquest curs té per objectiu descriure una metodologia per al desenvolupament d’un sistema software. Es fomenta l’ús de patrons i es centra en les característiques dels sistemes distribuïts i en l’ús de tecnologies actuals per al desenvolupament d’aplicacions reals, com ara, una aplicació web o una aplicació per dispositius mòbils.
El curs d’actualització en Anàlisi i disseny orientats a objectes té un total de 15 crèdits europeus, una durada d’un curs acadèmic i mig, i és un programa que està format pels seminaris següents:
- Enginyeria del programari (docència en anglès) (febrer-juny)
- Anàlisi i disseny amb patrons (febrer-juny)
- Ampliació de tecnologies aplicades (febrer-juny)
A qui va dirigit
El curs va dirigit a totes aquelles persones que vulguin formar-se en l’enginyeria del programari per tal d’analitzar i dissenyar un sistema software amb un interès pels patrons i pels sistemes distribuïts.
Metodologia
La metodologia docent d’aquest curs és presencial o virtual. L’estudiant pot escollir entre l’opció presencial, que consisteix en l’assistència al conjunt sessions que es programen al llarg del curs, o l’opció virtual, que permet fer el seguiment del programa a qualsevol hora i des de qualsevol lloc, mitjançant l’ús de les noves tecnologies.
El Campus virtual de la Universitat d’Andorra és l’espai virtual de comunicació i transmissió d’informació entre estudiants, estudiants i professorat, i la Universitat i tota la seva comunitat. L’estudiant és el responsable del seu propi procés d’aprenentatge, i el Campus virtual posa al seu abast una sèrie d’eines per a facilitar-li aquest procés: orientació i seguiment per part del professorat, comunicació amb els companys i companyes, accés als materials didàctics, informació sobre la documentació complementària, etc.
La metodologia d’aprenentatge virtual requereix un elevat nivell d’organització i planificació de l’estudi per part de l’estudiant, que ha de mantenir un paper molt actiu per poder treure profit de la formació i de l’acompanyament que li ofereix el professorat, així com del material, que pot trobar-se en fonts i formats diversos. Aquesta metodologia utilitza canals de comunicació asíncrona i per escrit amb els companys/es i el professorat, i requereix la capacitat de cerca i interpretació crítica de documentació especialitzada en la matèria per part de l’estudiant.
Programa
Seminari: Enginyeria del programari
- Principis de l’enginyeria del software
- L’especificació de sistemes software. El model estàtic
- L’especificació de sistemes software. El model dinàmic
- El disseny de sistemes software. El model estàtic
- El disseny de sistemes software. El model dinàmic
Seminari: Anàlisi i disseny amb patrons
- L’enginyeria del software
- Anàlisi i disseny amb patrons
- Patrons de disseny
Seminari: Ampliació de tecnologies aplicades
- Introducció als sistemes distribuïts
- Programació de dispositius mòbils
Durada i calendari
El curs té una càrrega de 15 crèdits europeus (CE) (cada CE representa una dedicació aproximada de 30 hores per part de l’estudiant) i es preveu que s’iniciï el segon semestre de cada curs acadèmic.
Les sessions presencials s’impartiran a la Universitat d’Andorra, de dilluns a divendres, dins la franja horària de 8.30 a 15.00 hores. L’horari d’aquestes sessions presencials s’establirà a principi de cada semestre.
Procés d’avaluació
L’avaluació dels seminaris d’aquest curs es fa per avaluació continuada i/o avaluació final. Podeu consultar l’avaluació específica de cada seminari a través del seu pla docent.
Les proves d’avaluació dels diferents seminaris es realitzaran presencialment a la Universitat d’Andorra en les dates fixades a l’inici de cada semestre.
Certificació
Les persones que superin el procés d’avaluació obtindran un Diploma d’aprofitament en Anàlisi i disseny orientats a objectes, expedit per la Universitat d’Andorra.
La qualificació final d’aquest curs és qualitativa. Aquesta qualificació s’obté, un cop s’hagin superat tots els seminaris que formen aquest curs, a partir de la mitjana aritmètica (m) de les qualificacions finals obtingudes en cada seminari i d’acord amb el següent barem:
- Aprovat, si 5≤m <7
- Notable, si 7≤m <9
- Excel·lent, si m≥9
Preinscripció i matrícula
El preu de matrícula d’aquest curs és de 56,20 euros per crèdit.
El període de preinscripció s’obre de novembre a la primera setmana de febrer.
Formulari de preinscripció
Més informació
Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000
A/e: ceet@uda.ad
Modalitat:
presencial o virtual
Càrrega lectiva:
15 crèdits europeus
Idiomes:
anglès i català
Durada:
un curs acadèmic i mig