Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt
  /  Formacions   /  Formacions de curta durada   /  Aula d'Estiu   /  Tast de cultura berber

Tast de cultura berber

Descripció

Curs del programa Aula d’Estiu 2025.

Les comunitats berbers comparteixen una de les cultures més riques i antigues del món, sovint desconeguda o confosa amb altres ètnies presents principalment al nord d’Àfrica. Aquest taller té com a objectiu aprofundir en el coneixement de la cultura berber, des dels seus orígens fins a l’actualitat. Es tractaran diferents aspectes culturals a través d’un recorregut per la seva història, la llengua, la música i la gastronomia, entre d’altres. Es combinaran parts expositives amb activitats pràctiques i dinàmiques i durant tota la sessió, en la qual els participants aprendran a cuinar un cuscús tradicional. El plat de cuscús de carn serà servit com a tast de clausura del taller.

Objectius

Els objectius principals d’aquest seminari són:

  • Conèixer les característiques generals de la cultura berber.
  • Aprendre a cuinar un plat típic de la gastronomia berber del Marroc.

A qui va dirigit

El curs va dirigit a professionals, estudiants i qualsevol persona interessada en la temàtica.

Metodologia

Aquest curs inclou breus explicacions teòriques per part de la formadora i la major part de la sessió seran activitats pràctiques.

La llengua vehicular del programa és el català.

Professorat

Nadia Azzouz és d’origen marroquí berber. Actualment és professora en Ciències de l’educació, doctora en lingüística aplicada, responsable de relacions internacionals i coordinadora d’un grup de recerca en llengües a la Universitat d’Andorra.

Programa

  1. Introducció sobre el taller i el cuscús com a element central
  2. Altres elements de la gastronomia
  3. Què entenem per berber i amazigh?
  4. Història dels pobles berbers
  5. El cas dels pobles berbers al Marroc
  6. Impacte de les polítiques internes sobre la cultura berber
  7. Evolució i estat actual de les llengües berbers
  8. Artesania
  9. Música i dansa

Durada i calendari

El curs té una durada de 4 hores, que es desenvoluparan en una sola sessió a la Universitat d’Andorra, en l’espai de cuina del Centre de congressos del Comú de Sant Julià de Lòria, d’acord amb el calendari següent:

  • Dimarts 17 de juny de 2025, de 10 h a 14.00 h

Certificació

Les persones que hagin assistit al 80% del seminari obtindran un Certificat d’assistència.

Grups reduïts

El nombre màxim d’estudiants és de 20, fet que permet que puguin gaudir d’una atenció personalitzada. En cas que hi hagi més de 20 preinscripcions el procés de selecció serà per ordre d’inscripció.

El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 8 inscripcions.

Preinscripció i matrícula

Preinscripció: fins al 3 de juny del 2025

Matrícula: fins al 10 de juny del 2025

Preu: 90 euros
Els estudiants de formació reglada, el personal de la Universitat d’Andorra, els Alumni i el professorat col·laborador tenen un descompte en la matrícula del 92,5%.

Formulari de preinscripció

Més informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000
seminaris@uda.ad

   Modalitat:

presencial

   Càrrega lectiva:

4 hores

   Llengües:

català

   Calendari:

17 de juny de 2025

   Preu:

90 euros