Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt
  /  Formacions   /  Aula Lliure   /  La cooperació judicial internacional. Justícia internacional

La cooperació judicial internacional. Justícia internacional

Presentació i objectius

Aquest curs d’actualització té per objecte l’estudi de la cooperació judicial internacional civil, la cooperació judicial internacional penal i el procediment d’extradició.

Pretén oferir una visió completa dels convenis ratificats per Andorra que regulen la cooperació internacional tant en l’àmbit civil com en l’àmbit penal, i la seva aplicació nacional. S’estudiarà també la legislació i la jurisprudència andorranes en matèria de cooperació judicial i incorporació de la prova transnacional, i d’extradició, des d’una visió eminentment pràctica, donant les eines necessàries per a executar i trametre demandes de cooperació internacional en tots els àmbits del dret.

Es donarà una visió de l’estructura, funcions, composició i objectius del Tribunal Europeu dels Drets Humans, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea i el Tribunal especial de la Haia, així com la incorporació de la seva jurisprudència en l’àmbit nacional.

Així mateix, a través de l’anàlisi dels esmentats tribunals, es copsarà la seva influència en el sistema de Justícia andorrà i el seu impacte tant normatiu com jurisprudencial i pràctic, atès que cada vegada més s’ha d’acudir a procediments de cooperació internacional per a la resolució d’aspectes processals o per a l’execució de determinades resolucions estrangeres.

Aquest programa representa l’obertura als professionals interessats en la matèria d’una assignatura oferta dins del marc del màster en Dret de la Universitat d’Andorra com a assignatura.

Forma part del programa de formació en l’àmbit judicial impulsat per la Universitat d’Andorra i el Consell Superior de la Justícia d’Andorra per tal de crear noves vocacions vers la carrera judicial (magistrats/des, batlles i fiscals) i la carrera de secretari/a judicial, així com desenvolupar les competències per a l’exercici d’aquestes professions.

A qui va adreçat?

Aquest curs va dirigit a professionals del país que estiguin interessats en conèixer la cooperació judicial internacional civil i penal i el procediment d’extradició.

Metodologia

La metodologia d’aquest programa és presencial.

Les classes lectives combinen l’exposició oral per part del docent amb la resolució de situacions reals, i requereixen una dedicació addicional per part de l’estudiant amb les lectures encomanades, l’elaboració de treballs i la preparació prèvia de les classes que el professorat estableixi.

Durada i calendari

El curs té una càrrega lectiva de 5 crèdits europeus (CE) i s’ofereix el segon semestre (de febrer a juny) de cada any senar. Les classes lectives es faran a la seu del Consell Superior de la Justícia d’Andorra i es preveu que siguin els dijous de 15.30 i les 19.00 hores (horari i calendari a confirmar abans de l’inici del curs).

Professorat

  • Canòlic Mingorance Cairat: llicenciada en Dret, magistrada del Tribunal de Corts.
  • Laura Solanes Colell, llicenciada en Dret, batlle de la jurisdicció civil i de menors.

Programa

Es pot consultar el contingut del curs al pla docent de l’assignatura del màster en Dret del qual prové aquest programa: Pla docent

Titulació

Les persones que superin el procés d’avaluació obtindran un diploma d’aprofitament expedit per la Universitat d’Andorra.

Preinscripció i matrícula

El preu de matrícula d’aquest curs és de 337,90 euros.
El període de preinscripció s’obre de novembre a mitjans de febrer.
El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 5 estudiants matriculats.

Formulari de preinscripció

Per a més informació

Plaça de la Germandat, 7
AD600 Sant Julià de Lòria.
Principat d’Andorra
Tel. +376 743 000
A/e. euniversitaria@uda.ad

   Modalitat:

presencial

   Càrrega lectiva:

5 crèdits europeus

   Durada:

De febrer a juny (anys senars)

   Idiomes:

català

Organitzen:

logofonstransparent