Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt
  /  Formacions   /  Aula Lliure   /  Constitució i altres fonts del dret d’Andorra

Constitució i altres fonts del dret d’Andorra

Descripció

El curs d’actualització Constitució i altres fonts del dret d’Andorra consta de tres mòduls: Fonts del dret, Dret constitucional andorrà i Protecció internacional dels drets i llibertats fonamentals.

Fonts del dret:

Conèixer la història dels orígens del dret del Principat d’Andorra, el context jurídic aplicable a Andorra al llarg dels anys i el sistema de normes en vigor.

Dret constitucional andorrà:

Centrat en les especificitats del procés constituent andorrà, les noves institucions nascudes de la constitució, així com els diferents procediments de garanties introduïts, remarcant en quant als drets fonamentals i llibertats públiques, aquells extrems respecte dels quals el Tribunal Constitucional ha tingut ocasió de pronunciar-se.

Protecció internacional dels drets i llibertats fonamentals:

Es tracta de donar una visió global del sistema europeu de protecció dels drets humans i de les llibertats fonamentals, el Conveni Europeu i els seus Protocols, accés i funcionament del Tribunal Europeu de Drets Humans, procediment i jurisprudència, des dels seus inicis, la seva evolució i fins als nostres dies.

A qui va dirigit

El curs va dirigit a professionals que treballen en l’àmbit del dret i a aquelles persones que tinguin interès a formar-se en aquest àmbit específic.

Metodologia

Aquest curs s’imparteix en modalitat virtual, a través del Campus virtual de la Universitat d’Andorra, que permet accedir a la formació a qualsevol hora i des de qualsevol lloc. L’estudiant virtual és el responsable del seu propi procés d’aprenentatge, i el Campus virtual de la Universitat d’Andorra posa al seu abast una sèrie d’eines per a facilitar-li aquest procés: orientació i seguiment per part del professor, comunicació amb els companys, accés als materials didàctics, informació sobre la documentació complementària, etc.

La metodologia d’aprenentatge virtual requereix un elevat nivell d’organització i planificació de l’estudi per part de l’estudiant, que ha de mantenir un paper molt actiu per poder treure profit de la formació i de l’acompanyament que li ofereix el professorat, així com del material, que pot trobar-se en fonts i formats diversos. Aquesta metodologia utilitza canals de comunicació asíncrona, per escrit i en català amb els companys i el professorat, i requereix la capacitat de cerca i interpretació crítica de documentació especialitzada en la matèria per part de l’estudiant.

El curs inclou activitats d’avaluació continuada i un examen final presencial que es fa a la Universitat d’Andorra.

Durada i calendari

El curs, de durada semestral, té una càrrega de 6 crèdits europeus (CE) (cada CE representa una dedicació aproximada de 30 hores per part de l’estudiant) i s’ofereix cada semestre (de setembre a gener o de febrer a juliol).

Professorat

Alfons Carles Alberca Sanvicens: llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.
Albert Sansa Santamaria: màster en Dret per la Universitat de Tolosa I.

Programa

Consulta el contingut del curs en el seu Pla docent.

Certificació

Les persones que superin el procés d’avaluació obtindran un diploma d’aprofitament en Constitució i altres fonts del dret d’Andorra, expedit per la Universitat d’Andorra.

Aquest curs forma part del postgrau en Dret andorrà. Les persones que el superin, juntament amb la resta d’assignatures que formen part d’aquesta formació, podran obtenir un diploma de postgrau en Dret andorrà. Més informació

Preinscripció i matrícula

El preu de matrícula d’aquest curs és de 44,82 euros per crèdit.

El període de preinscripció s’obre de març a la primera setmana de setembre per al primer semestre, i de novembre a la primera setmana de febrer per al segon semestre.

El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 5 estudiants matriculats.

Formulari de preinscripció

Més informació
Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000
ev@uda.ad

   Modalitat:

virtual

   Càrrega lectiva:

6 crèdits europeus

   Idiomes:

català

   Durada:

semestral (de setembre a gener o de febrer a juliol)