Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt
  /  Formacions   /  Formacions de curta durada   /  Informes sobre impacte de gènere

Informes sobre impacte de gènere

Descripció

Aquest curs de formació pretén introduir a persones no especialistes en polítiques d’igualtat de gènere en el disseny i realització d’informes d’avaluació de l’impacte de gènere.

Començarem donant una introducció conceptual que ens permeti identificar les diferències i desigualtats de gènere que existeixen en el nostre territori des d’un enfocament interseccional, punt de partida per poder avaluar l’impacte de gènere de qualsevol política, programa o acció.

Seguirem presentant una de les principals eines per implementar el principi de transversalitat de gènere en les polítiques, programes i serveis: els informes d’avaluació de l’impacte de gènere. Eina que treballarem a partir de casos pràctics.

Objectius

Objectiu general que persegueix aquesta formació:

  • Aprendre a realitzar informes d’avaluació de l’impacte de gènere.

Objectius específics:

  1. Conèixer els informes d’avaluació de l’impacte de gènere com eines per implementar el principi de transversalitat de gènere.
  2. Aprendre a detectar les diferències i desigualtats de gènere que influeixen a una política, programa o servei.
  3. Aprendre a avaluar l’impacte de gènere que té una política, programa o servei.
  4. Aprendre a realitzar propostes de millora per reduir l’impacte negatiu de gènere que pugui produir una política, programa o servei.

A qui va dirigit

Aquest programa va dirigit a qualsevol persona que treballi al sector públic i que estigui interessada en la matèria.

Metodologia

Aquest curs combina conceptes teòrics amb recursos pràctics. Es realitzaran 12 hores lectives que es duran a terme a la Universitat d’Andorra i  que inclouran l’elaboració d’exercicis pràctics que es trobaran disponibles al el Campus virtual de la Universitat.

La llengua vehicular del programa és el català.

Professorat

  • Mònica Gelambí Torrell: doctora per la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb menció de doctorat europeu. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Barcelona (UB) i llicenciada en Ciències Jurídiques per la URV. Directora des de l’any 2008 del Centre de formació i en polítiques d’igualtat en gènere Atena Gender Consulting. Col·laboradora amb Rebes i Ferrer Advocats en la realització de plans d’igualtat per empreses i administracions públiques. Professora de les assignatures relacionades amb les polítiques públiques de gènere i polítiques locals de gènere en diversos màsters i postgraus. Des del 2005 realitza cursos de formació, en modalitat virtual i presencial, sobre polítiques públiques d’igualtat en gènere i eines per implementar la transversalitat adreçats al personal tècnic i polític del món local i a diferents organismes i departaments de la Generalitat de Catalunya.

Programa

Tema 1. Diagnosis de gènere

Per poder avaluar l’impacte de gènere d’una acció, programa o servei primer s’ha de saber identificar quines diferències de gènere i desigualtats de gènere existeixen en el territori. Conèixer l’existència de desigualtats estructurals de gènere que produeixen que normes objectives tinguin un impacte de gènere i puguin constituir discriminacions indirectes de gènere. En aquest primer tema explicarem els 4 àmbits que són rellevants quan volem realitzar una diagnosi de gènere del territori i les dades que necessitem per fer-ho. Aquest lectura la farem des d’un enfocament de gènere interseccional.

Tema 2. Informes d’avaluació de l’impacte de gènere

En aquest tema explicarem que són els informes d’avaluació de l’impacte de gènere i sobretot entrarem en el seu contingut. Què avaluen aquests informes i com s’ha de fer aquesta avaluació? Acabarem explicant les conclusions a les que arriben aquests informes i la seva utilitat.

Durada i calendari

El curs té una durada de 12 hores, que es desenvoluparan en tres sessions a la Universitat d’Andorra d’acord amb el calendari següent:

  • Dimarts 18 de juny de les 9:30 a les 13:30 hores
  • Dimecres 19 de juny de les 9:30 a les 13:30 hores
  • Dijous 20 de juny de les 9:30 a les 13:30 hores

Certificació

Les persones que hagin assistit al 80% del seminari obtindran un Certificat d’assistència.

Grups reduïts

El nombre màxim d’estudiants és de 25, fet que permet que puguin gaudir d’una atenció personalitzada. En cas que hi hagi més de 25 preinscripcions el procés de selecció serà per ordre d’inscripció.
El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 15 inscripcions.

Preinscripció i matrícula

Preinscripció: fins al 3 de juny del 2024
Matrícula: fins al 10 de juny del 2024
Preu: 210 euros
Formulari de preinscripció

Més informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: (+376) 743 000
A/e: seminaris@uda.ad

   Modalitat:

presencial

   Càrrega lectiva:

12 hores

   Idiomes:

català

   Calendari:

18-20 de juny de 2024

Amb la col·laboració de: